Categorie: Coding

Trucuri și noutăți din domeniul programării și web developmentului.

Ce este Agile și cum ne ajută într-o organizație?

Este bine știut faptul că agențiile de programare sau dezvoltare web creează rapid produse și le livrează clienților. Însă, cum reușesc chiar și organizațiile mari să dezvolte un proiect important într-un timp scurt fără prea mari bătăi de cap sau birocrație? Răspunsul este Agile, o nouă abordare de management care a revoluționat industria software-urilor, dar nu numai.

Agile, după cum îi spune și numele, este o abordare de management care favorizează schimbarea, mai degrabă decât planificarea metodică și funcționează după câteva principii care ne sugerează cum să abordăm proiectele pentru un maxim de eficiență și rapiditate. Pentru cei care s-au săturat de sisteme și metode învechite de management, Agile poate fi răspunsul pe care îl căutau.

Citește mai multe...

Ce facem când „facem SEO”?

Ce este SEO, cu ce ne ajută el și ce facem concret atunci când zicem că „facem SEO”? Am decis să clarificăm aceste aspecte și să oferim mai departe câteva trucuri și sfaturi practice pentru un SEO reușit, și implicit o poziționare mai bună a website-urilor în motoarele de căutare.

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization și se referă la procesul prin care aliniezi elementele de pe site și din afara site-ului în concordanță cu cerințele motoarelor de căutare pentru a obține o poziție mai bună în rezultatele de căutare.

Citește mai multe...

Cât costă un website?

Nu puțin. În companiile de web development cât de cât serioase, este deja celebră situația în care clientul potențial vine cu un comentariu de genul „De ce costă atât de mult un website? La firma cutare costă cu mult mai puțin.” În cele ce urmează discutăm despre cât ar trebui să coste de fapt un website.

Cat costa un website

Da, e adevărat. Un website poate avea un cost începând cu câteva sute de euro și poate ajunge până la zeci de mii. Dar așa cum se spune în țara mea natală, Serbia, „câți bani, atâta muzică” – e clar că pentru bani puțini, clienții n-ar trebui să se aștepte la minuni. Și totuși, aproape că întotdeuna e așa.

 

Citește mai multe...