Chivas Venture anunță câştigătorul ediției a III-a în România

Chivas Venture, competiţia globală pentru antreprenoriat cu impact social lansată de Chivas Regal, a desemnat câştigătorul celei de-a treia etape locale în România. Taraba Virtuală este business-ul care va merge mai departe în etapa internaţională a competiţiei, organizată anul acesta la Oxford și Amsterdam.

Taraba Virtuală este o aplicație mobilă care pune micii producători în contact direct cu cei interesați să cumpere produse locale, naturale. Aplicația salvează timp prețios producătorilor, prin posibilitatea de a-și defini propriile reguli de comerț și prin rutarea optimă a comenzilor în ziua livrării. Consumatorii au parte în schimb de simplitatea și flexibilitatea de a comanda produse locale direct de la producător, de pe telefonul mobil, cu livrare acasă sau la birou.

În finala locală a competiţiei Chivas Venture, Taraba Virtuală a concurat alături de alte 4 business-uri româneşti cu impact social: Axosuits, Thats, eCuore și RISE. Cei 5 finaliști au trebuit să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a 4 probe, coordonate de membrii juriului format din Marius Ghenea, George Buhnici, Khaled Al Mezayen şi Tudor Furir.

La sfârşitul probelor, Taraba Virtuală a convins juriul că merită să meargă mai departe şi să reprezinte România în finala internaţională Chivas Venture. Taraba Virtuală va primi un premiu de 5.000 euro pentru titlul de câştigător în etapa locală și șansa de a obţine finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ în etapa globală.

,,Întreaga experiență Chivas Venture este pentru noi o validare a impactului social real pe care Taraba Virtuală îl are: acela de a ajuta micii producători locali să vândă în mod direct oamenilor, scurtând lanțul de distribuție. În urma participării în finala globală, ne dorim să reușim să extindem mai rapid impactul social și să împlementăm aplicația și în alte țări” a declarat Roxana Bitoleanu, co-fondator Taraba Virtuală.

Finala Globală

Roxana Bitoleanu, co-fondator Taraba Virtuală, va merge în finala globală a competiţiei Chivas Venture în perioada martie – mai 2018, alături de alți 28 antreprenori de pe 5 continente. Astfel, pentru Roxana urmează experiența unui Accelerator de business în Londra, la Oxford (26-28 martie), şi participarea la pitch-ul final, care va avea loc în cadrul conferinței internaționale The Next Web, la Amsterdam (21-24 mai).

Premiile Chivas Venture

Pe lângă premiul desemnat de juriu câștigătorului, Chivas oferă tuturor celor 5 finaliști ai etapei locale participarea gratuită în programul de antreprenoriat BusinessDrive, susținut de Marius Ghenea, ediția februarie 2018.

„În România suntem încă la început de drum în ceea ce privește antreprenoriatul cu impact social, dar competiția Chivas Venture ne-a demonstrat că, și aici, viitorul în business a luat o direcție nouă. Există multe idei bune cu impact social care așteaptă să fie descoperite, iar de la prima ediție locală din 2015 și până în prezent, aceasta este misiunea competiției Chivas Venture” povestește Tudor Furir, Director General Pernod Ricard România și membru al juriului Chivas Venture, etapa locală.

Chivas Regal are o istorie clădită pe succesul împărtășit cu cei din comunitate, la nivel social și educațional. Prin competiția Chivas Venture, brandul continuă misiunea fraților Chivas și susține antreprenoriatul cu impact social, militând pentru convingerea că business-urile își ating potențialul maxim atunci când își impart succesul cu societatea.

Despre Chivas Venture

Aflată la a treia ediție în România, competiția Chivas Venture este o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională. SOWAT, sistemul care transformă orice sursă de apă dulce în apă potabilă, printr-un proces 100% mecanic, a câștigat a doua ediție locală a competiției. SOWAT a ajuns până în sferturile de finală globală Chivas Venture, alături de antreprenori sociali din toată lumea.

Despre Chivas Regal

Chivas Regal este un brand global de whisky și principalul scotch whisky al producătorului Chivas Brothers, fiind prezent în peste 150 de țări din Europa, Asia și America. Gama Chivas se remarcă prin stil, consistență și exclusivitate și cuprinde băuturile Chivas Regal 12, 18 și 25 Year Old.

Despre Pernod Ricard

Pernod Ricard este co-liderul mondial al vinurilor şi băuturilor spirtoase, creat în 1975 de fuziunea dintre Ricard şi Pernod. Grupul deţine în prezent unul dintre cele mai prestigioase portofolii de branduri din domeniu precum Ballantine’s, ABSOLUT Vodka, Chivas Regal, Jameson, The Glenlivet, Martell, Havana Club, Beefeater, Mumm, Perrier-Jouët si Jacob’s Creek.

Pernod Ricard are 18.000 de angajati, se dedică unei politici de dezvoltare sustenabilă şi încurajează consumul responsabil. Strategia Pernod Ricard se bazează pe 3 valori cheie care îi ghidează expansiunea: spiritul antreprenorial, încrederea reciprocă şi un simţ etic dezvoltat.

Împarte pe social media

Dalibor Vasiljevic

Este fondator și brand strategist la Rainfall, speaker și antreprenor. Cu o experiență de 13 ani în domeniu, Dalibor dezvoltă împreună cu echipa Rainfall mixuri complexe de PR, marketing, branding și digital, pentru a soluționa problemele clienților și pentru a dezvolta business-urile acestora.

Comentarii. Intră în dezbatere

Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.