NASA, FUJITSU și PAL ROBOTICS vin la Bucharest Technology Week

În perioada 14-20 mai, peste 20.000 de pasionați ai tehnologiei, oameni de business, profesioniști care se instruiesc continuu, companii sau doar persoane interesate de inovații, vor avea o săptămână plină cu evenimente, produse și soluții tech.

Un desfășurător impresionant de speakers îi așteaptă pe cei 1.400 de participanți la Business Summits, cu idei și discuții care le pot influența decisiv cariera.

Capetele de afiș deja confirmate sunt:

NASADr. Omar Hatamleh, director executiv Space Studies Program, International Space University; El se ocupă de identificarea unor noi domenii de cercetare științifică care pot fi integrate în Centrul NASA.

FujitsuÁngela Montánchez, Innovation & Digital Transformation Leader. Având experiență în tehnologiile emergente, precum IoT și Inteligență Artificială, trend spotter pentru inovații disruptive, Ángela Montánchez a adus capacitatea de inovare a celebrei companii Fujitsu mai aproape de noile provocări.

PAL RoboticsFrancesco Ferro, CEO & co-founder PAL Robotics, una dintre companile de top din întreaga lume, de service pentru roboți umanoizi de ultimă generație.

Acestora li se adaugă alți 43 tech influenceri, pe care puteți să-i întâlniți în cele 5 Business Summits: Innovation, HR Masters, Fintech, Java si .Net.

Până în 3 mai, prețurile biletelor sunt în pragul Regular Adopters, însemnând o reducere de 50 Eur față de prețul final.

Fun Tech Festival – Piața Universității

Să nu uităm că Bucharest Technology Week este și un festival al distracției, nu doar al formării profesionale. Sunt peste 100 de companii care vin să prezinte cele mai noi tehnologii prezente și în România din industrii precum mașini electrice și hibrid, tehnologii de smart city și smart home, gadgeturi și deviceuri, imprimante 3D, soluții e-health și mobile apps.

Printre marile companii care au confirmat deja prezența în Tech Expo se regăsesc: Samsung, Microsoft, Renault, Philips Lighting precum și compania românească Electromagnetica.

Dacă Business Summiturile sunt însoțite de o expoziție indoor, din incinta Athénée Palace Hilton, dedicată profesioniștilor, marea distracție va fi în expoziția de pe platoul cu statui din Piața Universității. Acesta va avea loc în weekendul 18-20 mai, iar accesul publicului este gratuit pe baza înregistrării online pe www.techweek.ro.

Case inteligente pentru toată lumea

Dacă până nu demult conceptul de smart home era rezervat doar celor cu bani mulți, astăzi aceste tehnologii au devenit accesibile pentru mai mulți proprietari de case, dar și mai sofisticate. Inteligența Artificială este folosită în producerea multor electrocasnice, astfel că un cămin dotat cu IoT prinde tot mai mult teren.

Trei companii care vin la Tech Expo cu sisteme smart home pe care merită să le vizitați:

Ecosistemul FIBARO de casă inteligentă, ce se integrează perfect cu asistenții vocali Amazon Alexa, Apple Siri și Google Assistant, reprezintă o soluție completă de control și automatizare a locuinței. Sistemul, cel mai complet din clasa lui, compus din peste 40 de dispozitive, integrează deja o multitudine de branduri de top.

Prin intermediul FIBARO, fiecare casă se transformă într-un mecanism cu auto-reglare. Dispozitivele electrice dintr-o locuință sunt capabile să comunice între ele, oferind astfel o gamă largă de aplicații pentru un plus de confort, siguranță și economii la electricitate și căldură.

Digitalizarea şi inovaţia reprezintă două axe cheie prin care ENGIE înţelege să ţină pasul cu evoluţia noilor tehnologii şi să-și adapteze produsele și ofertele la obiceiurile de consum actuale ale clienților. Aceste tendinţe, coroborate cu preocuparea de a oferi soluţii inteligente pentru siguranţa şi confortul locuinței, au condus la lansarea pe piaţă a unei game de produse Smart Home, ce se adresează atât clienţilor cât şi non-clienţilor ENGIE.

Din această gamă face parte Safety Pack, dezvoltat în parteneriat cu Allview, care permite monitorizarea prin app a parametrilor de siguranţă ai locuinţei. Prin senzori se monitorizează temperatura, luminozitatea, umiditatea. Sunt detectate fumul și inundațiile, dar și prezența oamenilor în raza de acoperire.

Un alt pachet este Comfort Pack, dezvoltat în parteneriat cu SALUS Controls, și dedicat confortului prin controlul de la distanță a temperaturii din locuință, ceea ce contribuie la importante economii de energie.

Comandă și tu acum cărțile preferate!

Tot la capitolul Smart Home intră și Casa inteligentă By-Me de la Vimar, un sistem pentru automatizarea locuinței, care asigură controlul coordonat al mai multor funcții inteligente controlate prin intermediul tastelor inteligente. De la managementul energiei: electricitate, gaze și apă, la controlul climei și al accesului, până la alarme tehnice, toate sunt controlabile de la distanță prin internet.

În expoziția de tehnologie din Piața Universității va fi prezent brandul olandez ALLOCACOC, adus de Durdom. Olandezii s-au impus pe piața tehnologiei prin faptul că au refăcut designul unor produse, oferind utilizatorilor o nouă experiență. Ei sunt cei care au venit cu ideea PowerCube, celebrele prize și prelungitoare care au rezolvat un doar problemele de estetică, ci și de funcționalitate a cablurilor conectate la prize.

La Tech Expo din 18-20 mai, vor aduce un eScooter pliabil și de doar 11 kg care poate fi ușor transportat chiar și în tren, pentru că încape ușor în spațiul de bagaje. Are două niveluri de viteză și o baterie care te poate transporta până la 25 km cu o viteză de 20km/h.

Accesul la Tech Expo din Piața Universității este gratuit. Pentru a putea testa sute de soluții şi produse high-end, vizitatorii trebuie să se înregistreze online pe techweek.ro.

Despre Bucharest Technology Week

Concept propriu al companiei Universum Events, festivalul Bucharest Technology Week reunește, pentru al treilea an consecutiv, comunitatea tech din Capitală.
Evenimentul se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, fiind împărțit în trei componente:

1. Business Summits de la Athénée Palace Hilton, între 15-18 mai, unde are loc și o expoziție indoor cu soluții dedicate profesioniștilor.
2. Expoziția din outdoor, Piața Universității, din 18-20 mai, cu intrare liberă pentru toți vizitatorii care s-au înscris online pe techweek.ro
3. Evenimentele partenere, în zeci de locații din oraș, pe parcursul întregii săptămâni, 14-20 mai.

Despre Universum Events

De peste 10 ani în industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate. Sub umbrela UNIVERSUM au luat formă conceptele proprii și o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axată pe evenimente de amploare pentru clienți.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și susține peste 100.000 de companii să-și dezvolte afacerile. Prin platformele digitale, 470.000 dintre clienții Raiffeisen Bank fac, anual, milioane de tranzacții în țară și în lume.

Împarte pe social media

Dana Mirea

Account Manager în cadrul Rainfall, cu experiență în mass-media, dar care învață în fiecare zi despre lumea perpetuum mobile a brandingului și marketingului.

Comentarii. Intră în dezbatere

Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.