Prima bibliotecă de materiale a strâns deja 5000 de euro prin crowdfunding

La o lună de la lansarea celei mai mari campanii de crowdfunding din țara noastră, proiectul MATER, al primei biblioteci de materiale din România și Europa de Sud-Est a adunat deja peste 5.000 de euro de la 70 de susținători din țară și din străinătate. În continuare, toți cei care contribuie la crearea MATER vor avea parte de diferite recompense și reduceri la produse create în cadrul bibliotecii.

Primul proiect de acest gen din țara noastră se bucură de un sprijin real din partea comunităților de designeri, arhitecți și creativi și nu numai. La doar o lună de la startul campaniei de crowdfunding, MATER a strâns o treime din suma stabilită.

Proiectul MATER își propune să convertească un spațiu industrial de 1000 mp într-un loc dedicat cercetării, expunerii și explorării materialelor folosite de arhitecți, designeri și constructori pentru proiecte locale. Spațiul dedicat comunității creative este cel mai nou proiect realizat de Nod Makerspace.

Biblioteca de Materiale din București va fi un spațiu de inspirație pentru creativii care pun bazele unui nou proiect dar și un spațiu de co-working, un loc de întâlniri cu parteneri și clienți și un loc în care profesioniștii din domeniu vor putea consulta, compara și lucra pe diverse materiale.

În continuarea campaniei de crowdfunding, toți profesioniștii din domeniul materialelor, precum și alte persoane care doresc să susțină acest proiect ambițios pot dona sume începând cu 5 euro pentru diferite recompense – de la vederi semnate de toată echipa la abonamente MATER cu 50% discount, abonamente reduse pentru companii sau obiecte de design construite în jurul materialelor. Una dintre cele mai interesante opțiuni este cea de a deveni co-fondator MATER, în schimbul unei donații de 1000 euro.

Banii strânși din campanie vor fi folosiți pentru a construi cele 30 de module de expunere a materialelor din bibliotecă. Mai multe detalii despre campania de crowdfunding se găsesc aici.

Despre proiect

MATER este prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est. Aceasta va fi deschisă în octombrie 2017 și va expune 3.000 de materiale într-o primă etapă. MATER este un proiect dezvoltat de asociația NOD Makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm Excelența creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București.

Parteneri: Antalis, BASF, Cork Market, Egger, Graniti Fiandre, Holcim România, Piatra Online, Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Rigips, Saint-Gobain Isover, The Plot, Tondach, Wienerberger.

Partener business: Banca Transilvania

Design și amenajare: Wolfhouse Productions, Kinnarps

Parteneri amenajare: Holdmann, Roca

Sprijin în comunicarea MATER: MSLGroup The Practice, Leo Burnett, The Plot

Parteneri media: Branding Magazine, Designist, Igloo, Start-up.ro, SpațiulConstruit.ro, Zeppelin

Împarte pe social media

Dalibor Vasiljevic

Este fondator și brand strategist la Rainfall, speaker și antreprenor. Cu o experiență de 13 ani în domeniu, Dalibor dezvoltă împreună cu echipa Rainfall mixuri complexe de PR, marketing, branding și digital, pentru a soluționa problemele clienților și pentru a dezvolta business-urile acestora.

Comentarii. Intră în dezbatere

Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.