Robocop vine la deschiderea Bucharest Technology Week 2018!

Organizatorii Bucharest Technology Week 2018 îl prezintă mâine pe Polițistul Robot! Întâlnirea cu Robocop va avea loc în deschiderea festivalului urban de tehnologie, care se desfășoară până în data de 20 mai. Tema primei conferințe este „Cum schimbă tehnologia serviciul public pentru viitor”.

Vor fi dezbătute subiecte precum: Ce înseamnă sistemul de transport Hyperloop și cât este de fezabil, sau cum arată o motocicletă care ar putea merge în aer mai repede decât pe autostradă. Totodată vom afla ce noutăți aduce festivalul Bucharest Technology Week la a treia ediție.

Vorbitori:

  • Mihai Cima, managing partner Universum Events, organizator Bucharest Technology Week;
  • Bogdan Pipernea, Director Executiv IT Raiffeisen Bank Romania;
  • Ilyas Vali, Co-Fondator rLoop;
  • Sai Venkat Kishan Payyaula, Director H-Bots

Trebuie subliniat faptul ca la București vine cu această ocazie și co-fondatorul rLoop, organizația care a câștigat competiția SpaceX Hyperloop! rLoop este o comunitate de 1300 de ingineri din 59 de țări din toate colțurile lumii și din cele mai mari companii sau organizații de pe mapamond: NASA, Google, Facebook, Apple etc.

Ilyas Vali vine la București să vorbească participanților la Business Summitul din cadrul festivalul tehnologiei, dar și să le împărtășească ideile și cunoștințele sale.

Discuția cu el va fi, printre altele, și despre cum rLoop folosește o abordare descentralizată pentru a face posibilă realizarea altor tehnologii avansate, concentrându-se pe filosofia ”future of work” și apelând la tehnologia de tip blockchain pentru a permite organizației să funcționeze complet remote crowdsourced.

Deocamdată eforturile lor se concentrează pe conceptul ”hyperloop” și felul în care tehnologia va schimba fundamental orașele și modul în care oamenii muncesc, trăiesc și călătoresc. Povestea rLoop începe în 2015, când PayPal, SpaceX și antreprenorul Elon Musk de la Tesla au lansat competiția Hyperloop Pod.

Provocarea era dezvoltarea unei modul pentru sistemul de transport Hyperloop, pe care Elon Musk îl asemăna cu un hibrid între avioanele supersonice Concorde și o masă air-hockey. Aceste module (capsule) sunt proiectate să se lanseze fără fricțiune printr-un tub vidat, la o viteză de peste 1200 km/h.”, după cum nota BBC despre rLoop.

Tehnologia Hyperloop

Hyperloop este un sistem conceptual de transport de mare viteză propus de Elon Musk. Conceptul este bazat pe capsule care pot fi propulsate în tuburi depresurizate utilizând energie durabilă și eficientă din perspectiva costurilor.

Pentru a accelera dezvoltarea, Compania SpaceX condusă de Elon Musk a organizat o competiție internațională, chemându-i pe inginerii și designerii din întreaga lume să creeze propriile capsule hyperloop pe care să le testeze în cadrul SpaceX din Hawthorne, California.

Conceptul Hyperloop ne pune să ne imaginăm o lume în care o distanță parcursă astăzi cu avionul timp de o oră și jumătate, s-ar reduce la un timp mai mic de 30 de minute.

Dintr-o dată distanțele spre serviciu sau cele către locurile de vacanță n-ar mai necesita mult timp ca să le parcurgem. Teoretic, am putea locui aproape oriunde și am putea lucra în celaltă parte a țării sau chiar a Continentului.

Proiectele prototip pentru viitorul transportului elaborate de organizația de ingineri rLoop cuprind și alte forme de mobilitate în spațiu, precum rFlight, sponsorizat de Boening, prin care rLoop încearcă să împlinească unul dintre marile visuri ale omenirii: să zboare.

rFlight este primului device din lume destinat zborului individual, un fel de motocicletă care merge pe cer. Proiectele comunității de ingineri se găsesc pe rloop.org.

Accesul la Business Summit, din periooada 15-18 mai, de la Athénée Palace Hilton, se face pe baza achiziționării biletului de pe www.techweek.ro.

Despre Bucharest Technology Week

Concept propriu al companiei Universum Events, festivalul Bucharest Technology Week reunește, pentru al treilea an consecutiv, comunitatea tech din Capitală.
Evenimentul se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, fiind împărțit în trei componente:

1. Business Summits de la Athénée Palace Hilton, între 15-18 mai, unde are loc și o expoziție indoor cu soluții dedicate profesioniștilor.
2. Expoziția din outdoor, Piața Universității, din 18-20 mai, cu intrare liberă pentru toți vizitatorii care s-au înscris online pe techweek.ro
3. Evenimentele partenere, în zeci de locații din oraș, pe parcursul întregii săptămâni, 14-20 mai.

Despre Universum Events

De peste 10 ani în industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate. Sub umbrela UNIVERSUM au luat formă conceptele proprii și o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axată pe evenimente de amploare pentru clienți.

Împarte pe social media

Dana Mirea

Account Manager în cadrul Rainfall, cu experiență în mass-media, dar care învață în fiecare zi despre lumea perpetuum mobile a brandingului și marketingului.

Comentarii. Intră în dezbatere

Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.