De ce avem nevoie de unlearning

Trăim zi de zi într-o societate în care educația și continua dezvoltare nu sunt doar de dorit, ci par a veni odată cu fișa postului. Însă în aceeași măsură, dezvățarea sau unlearning-ul este important în această dezvoltare a noastră.

Vorbim în continuare despre ce rol are unlearning-ul și cum îl putem stimula în viața noastră și în mediile de business, pentru a ne crește valoarea și a aduce tot mai multe beneficii mentale și materiale. E clar, în business și în orice mediu de muncă, există o constantă – schimbarea. Care schimbare, am aflat cu toții că o putem conduce sau folosi în avantajul nostru cu ajutorul educației.

Învățăm zilnic și în dese cazuri, dacă nu o facem, suntem penalizați – ba de piață, ba de șefii care insistă (pe bună dreptate) să acumulăm informație. Așadar, gândul că am terminat o facultate și un master, iar asta ar trebui să ajungă e demult apus.

Pentru că educația este în orice mediu un avantaj competitiv. Și dacă e să îl cităm pe Darwin, „Nu specia cea mai puternică sau cea mai inteligentă supraviețuiește. Ci aceea care se adaptează cel mai bine la schimbări.” Cu cât mai adaptabili devenim la schimbare, cu atât mai puternici devenim.

Să luăm un exemplu pragmatic – acum 10 ani nu existau job-uri precum social media manager sau iOS developer. Și totuși, astăzi aceste job-uri sunt la fel de importante precum poate titlurile cunoscute de inginer, funcționar bancar sau sales manager. Putem spune că peste 10 ani ne vom confrunta cu la fel de multe noi job-uri despre care nu putem prevedea nimic acum. Și toate acestea se leagă de învățare, ori mai bine zis, de dezvățare.

De ce unlearning-ul?

Dezvățarea este un proces la fel de important, sau dacă nu mai important decât învățarea. Știm cu toții să învățăm și să acumulăm informații, însă atunci când e nevoie să le dăm la o parte pentru alte idei sau metode noi, adesea ne găsim într-un impas procedural, sau „așa facem noi lucrurile”.

Ceea ce, pe termen lung, formează modele de gândire care ne limitează și ne stagnează creșterea în carieră, în viața privată și practic în orice aspect pe care ni-l dorim îmbunătățit.

Oamenii de știință numesc acest proces de reorganizare și formare a noilor căi sinaptice care se produc în creier neuroplasticitate. Cu alte cuvinte, neuroplasticitatea este capacitatea creierului uman de a se adapta mediului și experiențelor prin învățarea, dezvățarea sau reînvățarea unor lucruri. Iar prin procesele de învățare sau dezvățare, creierul se remodelează constant și adoptă noi căi și procese neuronale, transformându-se.

 

Cum realizăm unlearning-ul?

Procesul de dezvățare sau unlearning, spre deosebire de învățare, presupune un efort sporit și, asociat cu procesele din cadrul unei organizații, conține mai multe etape:

Realizarea faptului că modelele vechi nu mai sunt relevante sau eficiente. Multe dintre companii nu își dau seama de modelele rigide, învechite sau dăunătoare pe care le au. Fie că vorbim de programele software, de managementul companiei sau de cultura organizațională, ele trebuie înnoite constant în acord cu schimbările exterioare sau interioare ale companiei.

Găsirea motivației sau a „de ce-ului” din spatele acestei decizii. Vrem să schimbăm sau să ne dezvățăm de vechiul program CRM. Însă întrebarea este de ce? Petrecem foarte mult timp în procese, în loc să discutăm cu clienții? Sau poate este depășit de tehnologii mai noi, integrate? Odată ce răspundem la aceste întrebări, aflăm și ce ne dorim de fapt pe viitor ori dacă noua schimbare este în fapt, dăunătoare pentru ceea ce facem.

Găsirea sau crearea unui nou model care să aducă rezultate mai bune decât cel vechi. În funcție de nevoia noastră, în acest stadiu vom decide dacă avem nevoie de soluții personalizate sau există deja pe piață un produs sau serviciu pe care îl putem folosi în „dezvățare”.

Crearea unor noi seturi de obiceiuri, derivate din acest nou model. În acest punct, cel mai important lucru este să urmărim comportamentele pentru a fi siguri că le „corectăm” după noile metode și ca să nu ne lăsăm „duși înapoi” la vechile obiceiuri.

Trecerea din zona de „incomfortabil” în cea de „wow, ce bine”. Dezvățarea de unele obiceiuri, fie că sunt la birou sau în viața noastră personală poate fi ca un drum cu multe obstacole, căci odată ce ne-am setat pe modul „pilot” prin modul nostru de operare, ne este dificil să schimbăm direcția. Însă face parte din proces.

Ce câștigăm cu dezvățarea?

Învățând să ne dezvățăm cât mai rapid de teorii, instrumente, informații care nu mai sunt la zi cu ceea ce se întâmplă în munca noastră, creierul nostru se obișnuiește să acumuleze informații utile și să se debaraseze de cele nenecesare sau chiar dăunătoare. La fel ca un sistem de operare, facem un „update” benefic pentru a nu rula programe învechite pe un computer nou.

Dar să vedem un exemplu concret. Acum câțiva ani, un client care avea o pizzerie deja de mult timp pe piață, se confrunta cu scăderi mari în vânzări așa că a decis să apeleze la o agenție de publicitate. După o analiză vastă și câteva propuneri foarte bune de promovare, răspunsul a fost că rețeta de pizza avea nevoie de îmbunătățiri, iar dacă continuau cu aceeași rețetă, nu numai că publicitatea nu ajuta foarte mult în acest caz, ci riscau să piardă și mai mulți din clienții lor.

Așadar, vechiul mod în care făceau pizza de mulți ani, trebuia înlocuit cu unul nou – un lucru nici ușor și nici plăcut, însă necesar pentru succesul viitor al business-ului. După o perioadă în care clientul a internalizat această nevoie, a acceptat să schimbe rețeta și să se adapteze pieței.

În concluzie, prin dezvățare, împreună cu (re)învățarea, avem șansa să optimizăm modele de gândire, idei, procese și instrumente, pe care altfel le-am schimba mult mai greu și cu mult mai multe riscuri de natură financiară sau operațională.

Așadar, dezvățarea am putea spune că e un model de gândire, care odată adoptat ne ajută să fim proactivi în orice tip de mediu, și care influențează major toate procesele atât din viața noastră personală, cât și din viața unui business.

 

Împarte pe social media

Dalibor Vasiljevic

Este fondator și brand strategist la Rainfall, speaker și antreprenor. Cu o experiență de 13 ani în domeniu, Dalibor dezvoltă împreună cu echipa Rainfall mixuri complexe de PR, marketing, branding și digital, pentru a soluționa problemele clienților și pentru a dezvolta business-urile acestora.

Comentarii. Intră în dezbatere

Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.