YouTube: 5 canale de urmărit pentru dezvoltare personală și profesională

Evoluţia tehnologiei ne face să căutăm altfel surse de educare pentru dezvoltarea personală şi profesională. Cantitatea de informaţie este generoasă şi, în acelaşi timp, greu de selectat pentru scopurile proprii. Aplicăm criterii ca: util, credibil, sigur, atunci când alegem. Aşadar, venim în sprijinul cititorilor cu o selecţie de 5 canale de YouTube, care merită urmărite.

 

Tehnologia cunoaşte un progres exponenţial în mileniul în care ne aflăm. De aici, se poate observa că metodele de a căuta informaţii pentru diverse scopuri s-au schimbat. Apelăm la specialişti şi persoane pasionate de un domeniu sau altul, prin intermediul a ceea ce expun online. Fie ea pagină de Facebook, canal de YouTube, site şi altele asemenea.

Ne dorim informaţie utilă, credibilă şi uşor de accesat pentru a o integra în planurile noastre de dezvoltare personală şi profesională. În acest demers al cunoaşterii, venim cu 5 recomandări de canale de YouTube, la care orice cititor ar vrea să dea follow imediat.

Marie Forleo

Unul dintre canalele de YouTube urmărite de milioane de oameni este cel al Mariei Forleo, antreprenoare de succes şi public speaker.

De ce merită urmărit? Pentru că Marie abordează teme precum: sfaturi despre cum să-ţi construieşti afacerea, până la metode despre cum să fii mai productiv, dar şi despre cum să-ţi găseşti scopul în viaţă. Deseori, alătură discuţiei şi specialişti din toate domeniile, care răspund cu idei notabile pentru situaţii de actualitate.

Pe YouTube, canalul este realizat asemeni unei emisiuni online şi poartă denumirea Marie TV.

În continuare, expunem un video cu Seth Godin în discuţie cu Marie.

Succesful By Design

Kosio Angelov este următoarea nominalizare pe lista noastră. Cel mai bine vândut autor pe Amazon cu cartea Lean Email Simple Sistem şi master trainer în arta de a face lucrurile potrivite, pe calea cea bună, sunt două lucruri ce-l diferenţiază.

Pe canalul său de YouTube, Succesful By Design, regăsim lecţii de productivitate şi performanţă redate vizual cu ajutorul unei table, pe care sunt desenate diverse scheme.

Este de remarcat claritatea cu care transmite ideile, aplicabilitatea imediată şi ușurinţa în a învăţa ceea ce propune el.

Ne convingem de acest lucru urmărind videoclipul despre planificarea zilnică a oamenilor de super succes.

Mel Robbins

Mell Robbins vine în sprijinul persoanelor prin diferitele identităţi profesionale pe care le realizează cu determinare: autor de cărţi de dezvoltare, vlogger, speaker motivaţional, vorbitor la prezentările Ted, Analist CNN, editor la revista Succes Magazine şi altele.

Canalul său de YouTube, Mel Robbins, atrage atenţia încă de la sloganul folosit: Honor your instinct with action (Cinsteşte-ţi instinctul cu acţiunea). În acest sens, ne place să amintim regula sa, denumită generic 5 Second Rule.

În ce constă? Efectiv numărăm descrescător: 5, 4, 3, 2, 1 şi ne apucăm imediat de lucru la o activitate pe care o dorim a fi realizată. Mel susţine că această simplă regulă este de un real ajutor pentru o pleiadă de experienţe.

Parcurgem unul dintre videoclipurile sale, în care procrastinarea îşi are rezolvare cu această formulă de 5:

Ted-Ed

Unul dintre cele mai interesante şi educaţionale canale de Youtube, Ted-Ed, ocupă locul 4 în recomandările noastre. Lecţii variate construite sub formă de animaţii de scurtă durată. Sunt concepute de persoane cu experienţă în domeniile prezentate, ceea ce conferă credibilitate noţiunilor. De asemenea, aceste informaţii sunt foarte uşor de memorat.

Spre exemplu, subiectul Focus Grup ca formă de utilitate:

Two Minute Papers

Canalul Two Minute Papers, creat de Károly Zsolnai-Fehér, îşi propune să explice mult mai facil rezultate ale cercetării. Lasă la o parte limbajul greoi, înţeles uneori doar de specialişti, cercetători şi aduce o altă variantă, cea a cuvintelor comune.

De două ori pe săptămână porţia de cunoaştere ne solicită curiozitatea. Ca antreprenor, om de afaceri, manager, angajat, student, elev se impune cumva a fi la curent cu noutăţile.

Despre inteligenţă artificială, DeepMind, audio, video chiar acum:

Bonus: engVid şi FLEB

Ultimele două canale de YouTube sunt oferite ca bonus. De ce? Un motiv este pentru că materialele de dezvoltare personală şi profesională amintite în acest articol sunt în limba engleză. Al doilea motiv coincide cu dorinţa de ne antrena permanent inteligenţa.

Ştim că o limbă străină este un element obligatoriu pentru cine urmăreşte progresul. O modalitate de învăţare, bogată în explicaţii relevante, o întâlnim pe canalul de YouTube engVid.
O combinaţie de umor, calitate, profesionalism. Iată un exemplu potrivit de a învăţa limba engleză:

FLEB este un mod de ne pune la încercare mintea. O sumă de puzzle-uri, dintre cele mai celebre, sunt explicate concis şi precis.
Redăm The Lotus Box în videoclipul ce urmează:

Nevoia de a şti cât mai multe lucruri este un concept necesar în mileniul în care ne aflăm. Rapiditatea cu care circulă informaţia şi evoluează domeniul tehnologiei ne găseşte în situaţia de a trebui să fim adaptaţi acestui stil de viaţă. Cum facem aceasta? Căutând online surse de idei bune, prezentate de specialişti şi diverse persoane pasionate de un domeniu sau altul. La un click distanţă, ne propunem şi noi să oferim spre recomandare 5 canale de YouTube cu noţiuni calitative despre dezvoltare (personală & profesională).

Tu ce recomandări de canale de YouTube ai?

 

 

Împarte pe social media

Sorina Chirilă

Sorina este o ieşeancă cu pasiune pentru informatică şi pentru diversitate. A absolvit Facultatea de Informatică, activează în domeniul IT şi scrie cu plăcere pe blogul său personal.

Comentarii. Intră în dezbatere

Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.